El Ple d’abril a l’Ajuntament de Santa Coloma. Foto: Aj.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va donar llum verda aquest dilluns a la municipalització de la gestió de les vuit escoles bressol públiques de la ciutat. En la sessió ordinària del mes d’abril, el Ple va aprovar la dotació pressupostària d’un milió d’euros que ha de servir per constituir l’empresa que s’encarregarà de coordinar els centres, que fins ara es gestionaven externament a través de concessions.

La proposta de l’executiu encapçalat per Núria Parlon va comptar amb la rèplica de les formacions de l’oposició, que, malgrat celebrar l’aposta per la gestió pública de les escoles bressol, van incidir en la necessitat de garantir els drets laborals dels treballadors actualment contractats.

A la sessió de dilluns també es va aprovar inicialment el Pla Local d’Habitatge, un full de ruta a sis anys vista que preveu impulsar 850 nous pisos públics, ja sigui a través de l’ampliació de l’oferta de lloguer social o a través de la rehabilitació de locals, com ja s’està fent als barris de Can Franquesa i les Oliveres. Aquest punt va tirar endavant amb l’abstenció de la resta de grups, que van anunciar que presentaran diferents esmenes per millorar un pla que consideren incomplet. Especialment crítics es van mostrar els comuns, que van titllar la proposta del PSC de poc “participativa”.

En matèria d’habitatge, les formacions també van donar el seu vistiplau a la declaració de Santa Coloma com a àrea de mercat d’habitatge “tens”, un pas previ essencial per a poder regular els preus dels lloguers.