Imatge del darrer ple, del 25 de juliol. Foto: Ajuntament

El darrer Ple municipal de Santa Coloma, del 25 de juliol, va aprovar una inversió de més de 14 milions d’euros per a la nova comissaria de la Policia Local. Estarà situada a tocar del que serà la plaça de les Cultures, i ocuparà gairebé 6.500 metres quadrats.

La nova comissaria es trobarà entre els números 160 i 170 de l’avinguda de la Generalitat, davant del carrer Pau Claris. El consistori preveu que els vehicles hi puguin accedir pel passeig de la Salzereda i les persones, per la futura plaça de les Cultures. L’Ajuntament explica que la inversió econòmica serà “la més important des de l’inici dels ajuntaments democràtics” en un cos de policia municipal.

El trasllat de la nova comissaria és una qüestió pendent de fa molts anys a la ciutat. Els primers projectes per fer-ho possible daten d’abans de la crisi econòmica de 2008. Deu anys després, el consistori calculava que es podria fer la licitació l’any 2019 i començar les obres, a la plaça de les Cultures, l’any 2020. L’aprovació inicial de la modificació del Pla General Metropolità que permetia tirar endavant el projecte no va arribar, però, fins al setembre de 2020. El vistiplau de la comissió de l’Àmbit Metropolità de Barcelona es va fer esperar fins al març del 2021, i ara fa poc més d’un any, el juny passat, els grups municipals van aprovar en el ple la modificació de crèdit necessària per aixecar el nou edifici policial.

El projecte aprovat en el Ple municipal preveu una durada de les obres de 24 mesos, tot i que no explicita quan podran començar.