Una de les protestes per reclamar la finalització del parc de Can Zam. Foto: ERC Gramenet

La finalització del parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet podria ser una realitat l’abril del 2022. Segons va avançar El Mirall i ha pogut confirmar Línia Nord, el consistori ja hauria aprovat el projecte que ha de servir per enjardinar la zona tancada d’aquest espai, que fins a l’esclat de la pandèmia del coronavirus servia per acollir festivals musicals. La previsió és que pròximament comenci el procés de licitació de la iniciativa -una de les propostes consensuades per tots els grups al Pacte Local per la Reactivació- i que les obres puguin estar en marxa de cara a l’octubre.

A l’espera de conèixer més detalls sobre el projecte, els comuns han celebrat a les xarxes socials l’esperada notícia, però apunten que s’han assabentat a través de la premsa de l’aprovació del pla, ja que encara no hi ha hagut cap anunci oficial al respecte per part de l’executiu encapçalat per Núria Parlon.

Per la seva banda, des de l’entitat Rebel·lió o Extinció Gramenet demanen prudència i asseguren que estan a l’espera de conèixer el contingut del planejament aprovat per poder així valorar si la proposta del consistori compleix amb el compromís d’apostar per un gran parc “verd i frondós” que van acordar administració i plataforma el 2006.

Cal recordar que l’anunci es produeix després que la Plataforma per la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam tornés a reclamar el passat març la retirada de les tanques i la finalització del parc, fixant un calendari i un pressupost d’execució.