El primer Ple presencial de l’Ajuntament de Santa Coloma des de l’esclat de la pandèmia. Foto. Ajuntament

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha fet un pas endavant per blindar el patrimoni arquitectònic i paisatgístic del municipi. En la primera sessió presencial del Ple des de l’esclat de la pandèmia del coronavirus celebrada aquest dilluns, els grups van aprovar la modificació del Pla especial de protecció del patrimoni, una mesura que permet ampliar el catàleg d’edificis i espais a preservar, que no s’havia actualitzat des de la seva creació el 2009 i que ara comptarà a una cinquantena de noves incorporacions.

La gran majoria de les propostes que s’han afegit al pla de patrimoni van ser presentades per la Plataforma Salvem el Barri Antic en el marc de la campanya Redescobreix el patrimoni de Santa Coloma impulsada pel consistori. Precisament, La Ciutat Vella va ser protagonista del Ple per partida doble, ja que també es van aprovar provisionalment la creació de dos nous equipaments al nucli antic colomenc. En concret, les instal·lacions estaran ubicades a la masia de Can Pata i a l’edifici del número 14 del carrer Pedró i encara s’ha de concretar quins seran els seus usos. El punt va comptar amb l’abstenció dels grups d’ERC i dels comuns, que van manifestar la necessitat d’incorporar a les entitats i la ciutadania en el debat sobre el futur dels dos equipaments.

Un altre dels punts destacats de la sessió va ser la presentació de l’informe de la Defensora de la Ciutadania corresponent a l’activitat duta a terme durant el 2021. En una extensa intervenció, la síndica colomenca, Pepa González, va remarcar la necessitat de millorar la relació de la institució amb el govern local per tal d’afavorir la resolució “amistosa” de conflictes i problemàtiques i per reduir la “bretxa” que existeix entre l’administració i la ciutadania.

González també va tornar a insistir per segon any consecutiu en les dificultats que tenen moltes famílies per empadronar-se al municipi, malgrat que sí que va destacar que enguany s’han produït diversos avenços en aquest àmbit. L’habitatge i l’exclusió social continuen sent el principal motiu de les consultes que rep la síndica, que denuncia que la manca d’habitatge assequible està afavorint la proliferació de l’infrahabitatge i provoca situacions insòlites com que hi hagi un llistat de més de tres anys d’espera a la taula d’emergència municipal.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram