L’entitat defensa que els ocupes no són delinqüents. Foto: Sant Roc Som Badalona

La plataforma Sant Roc Som Badalona va publicar dijous passat un vídeo en el qual mostren des de dins un pis ocupat dels molts que hi ha al barri.

“Viuries en aquest pis per gust?”, és la pregunta que apareix al començament del vídeo, que mostra l’estat ruïnós de les escales i de l’interior de l’habitatge, el qual té algunes finestres trencades i mobiliari en molt mal estat.

“Volem mostrar la realitat que es viu a Sant Roc, perquè això ajudi a prendre mesures a favor de la gent més necessitada”, explica a Línia Nord el portaveu de l’entitat, Carles Sagués.

UNA RESPOSTA A CASADO
El vídeo es va publicar just un dia després que el president del PP Pablo Casado visités Badalona per anunciar la seva proposta de crear una llei perquè es puguin desnonar els pisos ocupats en un termini exprés de 24 hores.

“Les propostes legislatives que va deixar anar el senyor Casado van en la línia contrària del que nosaltres creiem que s’ha de fer”, afirma Sagués.

La plataforma vol que amb vídeos com aquest es trenqui amb “l’imaginari” que considera que tots els ocupes són delinqüents que no volen pagar per un pis i deixar clar que, “tot i que n’hi ha”, són una minoria. “La gran majoria són persones que no tenen cap alternativa per tenir un habitatge en condicions mínimes, més enllà de fer-ho de manera irregular”, apunta el portaveu de l’entitat.

A la plataforma atenen prop de vuit casos setmanals de famílies de tot el Districte 6 que tenen processos de desnonament oberts, moltes de les quals es veuen abocades a l’ocupació com a única solució per poder tenir una llar. “Tots són casos de necessitat”, comenta Sagués, que demana als polítics i “als grans tenidors” que en prenguin consciència.