Protesta dels veïns de Sant Roc pels talls de llum aquest cap de setmana. Foto: Sant Roc Som Badalona

El barri de Sant Roc de Badalona va viure aquest diumenge la segona jornada de protestes al carrer pels talls de llum continuats que pateix la zona des de fa prop d’un mes. Desenes de veïns van sumar-se a una concentració per reclamar solucions a la companyia Endesa i al consistori encapçalat per Xavier García Albiol, que ja ha anunciat que la posada en marxa d’un dispositiu especial per coordinar les demandes dels afectats.

Segons denuncia la Plataforma Sant Roc Som Badalona, moltes famílies del barri porten setmanes patint talls del subministrament elèctric, una situació que té lloc en ple context de pandèmia i que ara s’ha vist agreujada per l’arribada de l’onada de fred. Malgrat les insistents reclamacions d’aquesta entitat i dels grups municipals de l’oposició, la reacció de l’Ajuntament de Badalona no ha arribat fins aquest cap de setmana, quan l’alcalde s’ha reunit amb els veïns afectats per la problemàtica, que també ha fet estralls en altres barris com la Pau.

Els primers moviments del consistori, però, no han aconseguit de moment posar fre a la indignació de part del veïnat, que aquest diumenge va tornar a sortir al carrer per protestar sota el crit “Volem llum. Endesa solució” després de protagonitzar aldarulls també dissabte.

“La situació que han viscut els veïns durant aquests dies de tant de fred és inadmissible i per això posarem els recursos que siguin necessaris per coordinar les reclamacions. L’empresa no pot eludir la seva responsabilitat en els talls de llum que s’han produït i per això els hi exigim inversions urgents i que no es tornin a repetir aquests episodis”, assenyalava dissabte Albiol, que anunciava la posada en marxa aquest dilluns d’un dispositiu especial a totes les oficines municipals de districte perquè els afectats puguin aportar la documentació necessària per fer la reclamació. L’executiu també es reunirà aquest avui amb la companyia elèctrica per a exigir solucions definitives als problemes de subministrament.