El Ple d’aquest dilluns a l’Ajuntament de Sant Adrià. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs reclamarà a la Generalitat posposar fins al curs vinent la reorganització del calendari escolar. Així ho van acordar els grups en el Ple municipal del mes de març, on la proposta per demanar l’aplicació d’una moratòria d’un any va rebre el suport de totes les formacions excepte ERC.

En la sessió d’aquest dilluns, celebrada per primer cop en dos anys de manera presencial al saló de plens del consistori adrianenc, els partits van defensar la necessitat d’arribar a consensos amb la comunitat educativa per tal de tirar endavant modificacions substancials com les que proposa el govern català, que ja han sigut objecte de diversos dies de vaga a centres educatius d’arreu del territori.

El contundent posicionament de la resta de grups va comptar amb la rèplica d’ERC, que va titllar la moció -presentada conjuntament per Sant Adrià En Comú (SAeC), MES, el PSC i Ciutadans- de “desactualitzada”. “No cal esperar per aplicar una decisió que és positiva per al conjunt de la ciutadania”, assegurava el portaveu dels republicans, Rubèn Arenas, que remarcava que cap de les formacions havia aportat arguments en contra de l’avançament del calendari escolar.

L’altre punt destacat del Ple va ser l’aprovació d’una moció per millorar el descans dels veïns i per combatre l’excés de soroll. La proposta presentada per ERC, SAeC i MES instava el consistori a instal·lar de manera permanent sonòmetres per garantir que es respecten els nivells màxims de contaminació acústica establerts per normativa. El punt va tirar endavant amb el suport de la resta de grups i l’abstenció del PSC, que va assegurar que serà “impossible” adquirir més aparells abans del 2023. Tanmateix, l’executiu sí que va anunciar el compromís d’Endesa d’introduir elements d’insonorització a la central tèrmica del Besòs a partir de la tardor.