Una parella es fa una selfie a l’entrada del Primavera Sound del 2019. Foto: Violeta Gumà (ACN)

El Primavera Sound 2022 ja esclafa motors. L’edició “més ambiciosa” del popular festival tornarà l’any que ve amb un cartell d’altura encapçalat per noms com The Strokes, Tame Impala, Nick Cave o Gorillaz. En aquest primer certamen post pandèmia hi tindrà una presència creixent la ciutat de Sant Adrià de Besòs, que no només serà clau en l’ampliació de l’aforament del Parc del Fòrum, sinó que també serà un dels escenaris on durà a terme la seva tasca social la nova Fundació Primavera Sound.

Amb un pressupost de més de cinquanta milions d’euros, l’edició 2022 comptarà amb més de 400 bandes participants que actuaran del 2 al 12 de juny al Parc del Fòrum i a diverses sales de concerts. Entre les novetats previstes, els organitzadors del festival contemplen ampliar entorn de les 75.000 i les 80.000 persones l’aforament del Parc del Fòrum, un creixement que es durà a terme per la zona més pròxima a Sant Adrià. El municipi també serà l’escenari de la cloenda del certamen amb la festa d’electrònica Brunch – On the Beach el 12 de juny.

La presentació oficial de l’edició 2022 també va servir per anunciar la creació de la Fundació Primavera Sound, una iniciativa que servirà per aglutinar “totes les accions de responsabilitat social corporativa” del certamen i que comptarà amb una dotació de 200.000 euros. Aquest projecte preveu impulsar diverses activitats socials a Sant Adrià i als barris del Besòs i el Maresme com cursos de formació, tallers o xerrades obertes. També preveu la creació d’una ràdio comunitària a la zona.