La cultura popular i la música seran protagonistes. Foto: Tronada de Sant Adrià

Sant Adrià s’omplirà de festa i cultura a partir de demà. El municipi celebra la seva Festa Major des de demà i fins dilluns amb diverses activitats per a tot el veïnat, grans i petits. La música, les activitats esportives i la cultura popular protagonitzaran la festa un any més.

L’ESPORT, PROTAGONISTA
La celebració arrencarà amb el torneig de dòmino organitzat per l’Associació Dòmino de Sant Adrià, que començarà demà i s’allargarà fins a l’últim dia de la festa. Però els actes oficials de la Festa Major tindran el seu tret de sortida amb el pregó dels Intrèpids Seitons del Barcelonès, un club que destaca tant pels èxits esportius com per la seva tasca en la difusió d’un esport minoritari com és l’hoquei subaquàtic.

L’esport seguirà dissabte, amb el Torneig Interclub a tres bandes del Club Billar i la competició de simultànies d’escacs. Diumenge, en canvi, les activitats arrencaran amb el torneig de petanca del Club Petanca Atlético Adrianense i amb el XIX Obert d’Escacs de Sant Adrià.

Però el moment destacat de les activitats esportives serà la gala de dissabte d’homenatge a l’esport adrianenc, Sport Adrià 930, en la qual es reconeixerà els i les esportistes d’èxit d’aquesta temporada.

LA CULTURA PREN EL CARRER
La cultura popular tornarà a fer-se seu el carrer durant la Festa Major. La Tabalada de la Festa Major se celebrarà dissabte i comptarà amb la Tronada de Sant Adrià i altres colles convidades, com els Kapaoltis de Badalona, els Tabalers de Sants i l’Skamot Diabòlic de Santa Eulàlia.

Aquests mateixos diables i diablesses també seran els encarregats de posar el foc a la festa, amb el Correfoc que tindrà lloc dissabte a la tarda i que sortirà de la plaça de la Vila i acabarà a carrer Ricart. Abans, però, els gegants celebraran el 30è aniversari dels gegants passadors amb la trobada gegantera, que reunirà nou colles de diversos municipis catalans.

La festa es tancarà dilluns amb el castell de focs artificials a càrrec de Pirotècnia Dragón.

Música amb mirada jove per fer ballar la ciutat

Tot i que Manel Fuentes i The Springsteam serà el plat fort de la programació musical de la Festa Major, a l’edició d’enguany destaquen les diverses propostes de concerts per al públic més jove de la ciutat.

Demà arrenca la Festa Radioaktiva, una activitat que es desenvoluparà al llarg de tota la festa i la qual està organitzada per l’Agrupament Escolta i Guia de Sant Adrià. Aquesta festa jove musical comptarà amb l’actuació d’agrupacions com Thulussu, Las Ninyas del Corro, Yelowarriors, Infumables i Dj Pussy’Scouts.

El Festival Polissons omplirà la Rambleta durant tot el dissabte dels ritmes musicals més juvenils, de la mà de Los Wildtrapas, Piketas, Breaking the Reality, Shegun, Ronco y Desafinado, Lil Rusia, Teseracto186, Tato930, Desmejorados, TuBiejaGram i Dj Vicius.

El mateix dissabte també tindrà lloc el Vespre Jove, un esdeveniment presentat pel raper El Cervera i en el qual es presentarà també la cançó guanyadora del concurs Hip Hop per la Pau.