Els quatre acusats en el judici celebrat dimarts de la setmana passada a l’Audiència de Barcelona. Foto: Pol Solà / ACN

El grup municipal de Sant Adrià en Comú reitera la seva demanda d’apartar el regidor del PSC Juan Carlos Ramos de les seves funcions mentre s’allargui en judici en el qual està imputat per un presumpte delicte de prevaricació administrativa. Recordem que en la primera vista celebrada la setmana passada, el patriarca de la Mina Àngel Amaya Montero -conegut com a Tío Cristina- va admetre haver cobrat en metàl·lic de Ramos per vigilar pisos de protecció oficial al barri.

“Respectem totalment la presumpció d’innocència, però creiem que la persona que està sent jutjada, no pot representar a tota una ciutat en aquest moment”, apunta la formació en un comunicat, on afegeix que Ramos no és l’únic regidor que està sent investigat per la seva funció pública, fet que “perjudica la imatge” d’un municipi ja castigat per moltes altres problemàtiques.

“Desitgem que la justícia dicti sentències en tots els judicis penals pendents per tal que la ciutat pugui tornar a una normalitat política de la qual mai no n’hauria hagut de sortir, desitjant que la imatge de Sant Adrià i dels seus representats públics no torni a ser danyada”, conclou el grup, que ja va demanar en el ple de juny del 2017 que es retiressin totes les delegacions a qualsevol regidor que estigui sent jutjat per la seva funció pública.

A l’espera de la declaració de Ramos en el cas de la vigilància de pisos, el regidor socialista i actualment segon tinent d’alcaldia a Sant Adrià podria haver de fer front a una pena d’entre set i dotze anys d’inhabilitació per a càrrec públic per un delicte de prevaricació administrativa.