El Ple de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha donat aquest dilluns a la nit el seu vistiplau a l’aprovació inicial del Pla director urbanístic (PDU) de l’entorn de les Tres Xemeneies. En una sessió extraordinària que ha comptat amb la participació de la Plataforma per la conservació de les Tres Xemeneies i de la Marea Verde de Sant Adrià, els grups municipals han donat llum verda al full de ruta proposat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que ha de definir el futur d’aquesta zona limítrof del litoral metropolità.

El dictamen de conformitat amb el document d’ordenació urbanística ha tirat endavant gràcies als vots a favor del PSC i d’ERC, que han destacat la necessitat de donar llum verda a un projecte que porta massa temps aturat. En el cas dels republicans, el regidor Antoni Vélez ha remarcat que es tracta d’un sí “crític” perquè considera que s’ha aconseguit incloure alguna de les demandes veïnals, però que ha insistit en la necessitat de fiscalitzar tot el procés que s’enceta ara, voluntat amb la qual ha proposat la creació d’un òrgan de control format per partits i entitats de Sant Adrià.

Pel que a la resta de grups, MES, Movem Sant Adrià En Comú Podem i Ciutadans han decidit abstenir-se per no “entorpir” -en paraules de la regidora Isabel Marcuello- una oportunitat única de tornar a posar la ciutat “al mapa” i Sant Adrià en Comú ha votat en contra a dos dels punts del document i a favor a la resta.

Aquest dimarts serà el torn de l’Ajuntament de Badalona, que també celebrarà un ple extraordinari per tal debatre i decidir si el consistori dona suport a l’aprovació del PDU de les Tres Xemeneies de Sant Adrià.