El Ple de dilluns a l’Ajuntament de Sant Adrià. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs negociarà amb la Sareb la possible cessió de pisos per ampliar el parc d’habitatge públic. Així ho va confirmar aquest dilluns l’alcaldessa Filo Cañete en el Ple ordinari del mes de febrer, on es va comprometre a estudiar la millor fórmula per incorporar aquests immobles i així alleugerar la important llista de famílies apuntades a la mesa d’emergència municipal.

El posicionament de l’executiu va estar motivat per la presentació d’una moció que precisament reclamava establir convenis amb la Sareb per a la cessió d’aquests pisos. La proposta impulsada pels grups d’ERC, Sant Adrià En Comú (SAeC) i MES va tirar endavant amb els vots favorables de Movem i el PSC i malgrat la negativa de Ciutadans. En la seva intervenció, Cañete va recordar que el 19% del parc d’habitatge del municipi és de protecció oficial i va apuntar que s’està treballant per identificar pisos buits a la ciutat -tant de la Sareb, com d’entitats bancàries o privats- que podrien destinar-se a famílies vulnerables que no tenen garantit aquest dret a l’habitatge.

En la sessió de dilluns, els grups també van aprovar una altra moció per millorar la transparència i l’accés a informació de l’administració local i es va presentar una declaració institucional en suport als professionals dels Centres d’Atenció Primària (CAP) del municipi.

Pel que fa a les propostes del govern local, les formacions van donar llum verda de manera unànime a la modificació de l’ordenança municipal de sorolls i vibracions i a les bases que regulen la concessió de subvencions per a la rehabilitació d’edificis. També es va aprovar l’adjudicació del contracte de neteja i recollida de residus gràcies al suport de Movem i malgrat la negativa d’ERC, SAeC i MES. El grup de Cs es va abstenir en aquest punt.