El Ple d’aquest dilluns a l’Ajuntament de Sant Adrià. Foto: Aj.

Llum verda al nou pressupost municipal de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs. En una sessió telemàtica celebrada aquest dilluns, els grups van aprovar el full de ruta econòmic per al 2021 amb la mirada posada en els efectes de la crisi per la pandèmia del coronavirus i amb la voluntat de no paralitzar les inversions previstes per a la reactivació social de la ciutat.

Els flamants comptes municipals van comptar amb el vot a favor de Sant Adrià En Comú, Movem i MES i amb l’abstenció responsable d’ERC i Ciutadans. Tots els grups, però, van insistir en la necessitat d’executar les partides previstes per evitar que certes problemàtiques s’eternitzin i que alguns projectes acabin en un calaix i tornin a aparèixer en uns futurs pressupostos.

La proposta de l’executiu encapçalat per Joan Callau i consensuada amb la resta de formacions incrementa en un 2,81% la despesa respecte als comptes del 2019, els últims aprovats com a tal, ja que el 2020 es van prorrogar els anteriors pressupostos. Aquest augment va destinat principalment a dos paquets: un d’ajudes socials a petició de l’àrea de Serveis Socials, que ha vist com les famílies en risc d’exclusió necessiten en l’actual context més suport econòmic, i un altre que s’invertirà en actuacions directament relacionades amb la pandèmia, com són el reforç de la neteja en escoles i equipaments.

El consistori comptarà enguany també amb prop de 24 milions d’euros de romanent provinent dels exercicis anteriors que podrà ser utilitzat aquest 2021 i dels quals ja s’ha pactat el destí de deu milions, que s’invertiran en millores de la via pública, en instal·lacions culturals i esportives o en actualitzacions informàtiques, entre d’altres.