Protocol Violències Masclistes

Moment de la signatura de l’actualització del protocol. Foto: Twitter (@AjSantAdria)

En el marc dels actes pel Dia Internacional Contra la Violència vers les Dones, el passat dia 25 de novembre, l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, va signar l’actualització del Protocol Municipal contra la Violència Masclista.

Un protocol d’aquest tipus resulta una eina indispensable pels serveis municipals i els agents socials. D’una banda, el protocol serveix per delimitar les funcions de cadascú davant d’una agressió masclista. D’altra banda, és útil per marcar els canals de comunicació adequats per a una bona atenció a la víctima. Segons assegura el consistori, el fet de disposar d’un protocol “ha permès crear una xarxa entre serveis, oferint una atenció veritablement integral i de qualitat a les dones”.

S’han incorporat al protocol els nous serveis de què disposa la Comissió Tècnica contra la Violència Masclista, com ara els centres d’atenció a la salut sexual i reproductiva de la Mina i del doctor Barraquer. També s’han afegit al protocol les noves lleis i les modificacions de lleis ja existents. L’Ajuntament assegura que l’objectiu prioritari serà “reforçar els mecanismes de coordinació per poder implementar i avaluar el protocol de manera adient i mesurable”.