El primer Ple de l’any a l’Ajuntament de Sant Adrià. Foto: Aj.

El primer Ple de l’any a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs va aprovar el conveni per assumir la titularitat del tram de la carretera N-II que correspon al Pont dels Passadors. En una sessió telemàtica celebrada dilluns, l’acord entre el govern del PSC i la Generalitat va poder tirar endavant gràcies als vots a favor d’ERC i Movem i malgrat la negativa de Cs i les abstencions de Sant Adrià En Comú i MES.

Aquest canvi de titularitat permetrà al consistori avançar en el projecte Bicivia de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per connectar amb carrils bici la capital catalana i Badalona a través del municipi adrianenc. Tanmateix, segons van alertar diversos grups, aquest conveni també suposarà assumir per part de l’Ajuntament el manteniment de tota l’estructura del pont, una despesa encara per determinar.

Al Ple també es va aprovar inicialment una discutida modificació de l’ordenança de circulació, que permetrà incloure la regulació de l’ús de patinets elèctrics i es va donar llum verda per unanimitat al Reglament de Participació Ciutadana, després que tots els grups de l’oposició unissis forces per incloure una esmena referent a la inclusió en la normativa dels grups d’interès, que no va rebre el suport del govern local.

En l’apartat de mocions, els grups van aprovar dues mocions presentades per ERC per l’increment del salari mínim i per impulsar un servei de prevenció de la ludopatia entre el jovent i una moció de Sant Adrià En Comú per garantir l’accés al subministrament elèctric de les famílies vulnerables.