L’entitat va fer una performance al centre de la ciutat. Foto: Salvem la Ciutat Vella

Una cinquantena de persones, convocades per la Plataforma Salvem la Ciutat Vella, van denunciar diumenge passat “la destrucció del patrimoni històric” de Santa Coloma amb una performance pels carrers del centre. L’entitat culpa d’aquesta situació el govern municipal, a qui acusa de tenir un “nul interès per preservar el barri antic de la ciutat”.

La capçalera de la mobilització estava formada per manifestants disfressats d’edificis històrics de la ciutat, seguits per d’altres disfressats de voltors. A més, el voltor més gran anava de bracet d’una persona que simbolitzava l’Ajuntament. Al darrere, un seguit de veïns i veïnes duien pancartes amb frases com “Fora voltors del barri antic” o “Aturem el PERI II, salvem Ciutat Vella”.

Aquesta és una de les accions emmarcades en la campanya que la plataforma va engegar l’any passat amb l’objectiu de “salvar un grup de cases baixes de diversos carrers al voltant de la plaça de la Vila”. Des de l’entitat afirmen que el consistori les vol enderrocar per tal que “el promotor immobiliari hi edifiqui un bloc de més de 60 metres d’altura”. En aquest sentit, recorden que, si bé fins fa poc el promotor era el Banc Sabadell, ara ho és Oaktree Capital Management, “un fons voltor de Los Angeles presidit per Howard Marks, un dels 400 multimilionaris més rics dels Estats Units”, afirmen.

La darrera actuació polèmica de l’Ajuntament ha estat l’enderroc de Can Coronel, una fonda de finals del segle XIX. Els membres de Salvem la Ciutat Vella creuen que el consistori no ha fet res per salvar l’edifici.