La plataforma s’ha concentrat dilluns a Can Sisteré. Foto: Twitter (@sosciutatvella)

La Plataforma Salvem La Ciutat Vella de Santa Coloma s’ha manifestat aquest dilluns per exigir que s’aturi l’enderroc de l’edifici de Cal Coronel. Una dotzena de membres de l’entitat s’han concentrat als Jardins de Can Sisteré (al costat de l’edifici) i han demanat a l’Ajuntament poder tenir accés als informes tècnics per valorar si es pot salvar part de la construcció.

Aquesta setmana, però, ha començat ja l’enderroc de Cal Coronel. Salvem La Ciutat Vella ha reclamat als responsables municipals una reunió i denuncia que no els han deixat ni tan sols visitar l’espai. La plataforma diu que l’edifici forma part del patrimoni històric del nucli antic de la ciutat, ja que es va construir al segle XIX i no a la dècada dels quaranta, com afirma l’Ajuntament.

Des de Salvem La Ciutat Vella critiquen que l’Ajuntament va aprovar el 2018 una partida de 150.000 euros per invertir a Cal Coronel, la qual no es va executar i ara s’està utilitzant per enderrocar l’edifici.

A més, la plataforma assenyala que la Junta de Govern Local va fer la proposta de resolució per a declarar l’emergència i l’enderroc de l’edifici de Cal Coronel el 31 d’octubre, però els informes tècnics es van fer posteriorment, el 4 i 7 de novembre.

Salvem La Ciutat Vella també qüestiona que si l’edifici pot ensorrar-se, sense possibilitat de controlar el sentit del despreniment, s’hauria de desallotjar el veïnat proper i tancar l’accés al parc.