MarÍn i Salvatierra

Marín i Salvatierra es van reunir dilluns. Foto: Ajuntament de Tiana

L’Ajuntament de Tiana va ser l’escenari dilluns d’una trobada entre l’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, i l’alcaldessa de Montgat, Mercè Marín. Tots dos fa poques setmanes que són al capdavant dels respectius governs municipals i la reunió va tenir com a objectiu enfortim els lligams entre els dos municipis.

Una de les qüestions més importants que van tractar Salvatierra i Marín va ser la del finançament municipal i la seva complicada realitat, que sovint fa que municipis com Montgat o Tiana vegin limitada la seva capacitat d’acció. Un altre tema important que hi va haver al damunt la taula va ser el del transport públic i la mobilitat. En aquest cas, es va parlar de la necessitat d’unir esforços per reclamar millores en el transport metropolità. En paral·lel, Salvatierra i Marín també van parlar de quines possibilitats hi ha per aconseguir que els tianencs que agafen el tren a l’estació de Montgat tinguin més facilitats per aparcar el cotxe i també per millorar la connexió de Tiana amb l’estació montgatina.

Memòria històrica

D’altra banda, la reunió també va servir per començar a parlar d’un projecte relacionat amb la memòria històrica que tots dos pobles tenen la intenció d’impulsar de forma conjunta. De moment la iniciativa es troba en una fase molt inicial, però un dels objectius és treballar en l’organització d’algun acte que serveixi per homenatjar els represaliats del franquisme.