Protesta per reclamar el manteniment del servei de pediatria al CAP Bufalà-Canyet el passat 23 d’octubre. Foto: Anton Rosa

El departament de Salut de la Generalitat ha decidit aturar temporalment el trasllat del servei de pediatria del Centre d’Assistència Primària (CAP) de Bufalà-Canyet. Segons ha confirmat a través de les xarxes socials l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, el govern català es compromet a no avançar en el projecte fins que hi hagi una proposta de reorganització alternativa sobre la taula que pugui satisfer els diferents actors implicats.

Recordem que la possible desaparició de l’atenció pediàtrica d’aquest CAP havia aconseguit mobilitzar conjuntament tres barris diferents de la ciutat -Bufalà, Canyet i Bonavista- per evitar-ho. Des de l’Associació de Veïns i Veïnes de Bufalà argumentaven que aquest equipament és el tercer CAP que més nens atén de la ciutat amb 18.000 usuaris i que el trasllat del servei al CAP del Doctor Robert del barri centre implicaria per a les famílies de la zona perdre un servei de proximitat i haver de recórrer una “distància considerable” per cada consulta.

La plataforma Salvem Pediatria Bufalà ha celebrat la decisió i confia que la nova proposta que presenti Salut aposti definitivament per mantenir l’atenció pediàtrica al CAP.