Alguns components de la nova instal·lació a la Sala Albéniz. Fotos cedides

Les obres de climatització de la Sala Albéniz de Tiana sembla que no han estat l’única actuació que s’ha fet a l’espai des del seu tancament el passat estiu. En unes fotografies a les quals ha tingut accés Línia Nord es pot comprovar com al quartet de control –situat al galliner del teatre– s’hi han instal·lat una sèrie de cables que baixen del sostre i que també donen a la zona de butaques. Aquesta instal·lació ha obligat a reforçar el conducte que connecta amb el sostre i a habilitar una nova canalització que creua per la zona de seients.

Segons confirma un dels tècnics de l’equipament, els nous components instal·lats indicarien que es tractaria d’una primera actuació per al muntatge d’un futur cinema a la sala. El professional apunta que algunes de les millores introduïdes “no s’utilitzen en teatre” i que la nova instal·lació en general està pensada per “alimentar alguna cosa”. A més, destaca que l’espai ja comptava amb material de vídeo bàsic –per si alguna de les obres requeria projecció d’imatges– i alerta que els nous conductes podrien no ser compatibles per falta d’espai amb l’equip que s’utilitza habitualment per controlar la llum i el so.

Aquestes obres –de les quals no hi ha confirmació oficial– ja van ser denunciades el 4 de febrer per l’exalcalde Ferran Vallespinós, que assenyalava que l’actuació s’hauria dut a terme abans de concloure la votació dels polèmics pressupostos participatius, on la creació d’un cinema era una de les propostes. Cal recordar també que la Sala Albéniz és una construcció modernista protegida com a patrimoni local.

A preguntes de Línia Nord, l’alcaldessa Marta Martorell ha insistit en la necessitat de ser prudents i apunta que l’expedient per esclarir els fets continua obert.