El nou govern, durant el balanç dels 100 primers dies. Foto: Línia Nord

Ja fa 100 dies que la ciutat va viure un canvi de govern que va acabar amb l’etapa de Xavier García Albiol al capdavant de l’Ajuntament. Amb l’engranatge en marxa i transcorregut el període de gràcia del qual disposen tots els governs, dilluns el nou executiu va començar a rendir comptes amb la ciutadania.

L’alcaldessa, Dolors Sabater, va comparèixer a la sala de premsa de l’edifici del Viver acompanyada d’un representant de cada una de les tres formacions que integren el govern: el primer tinent d’alcalde, Oriol Lladó (ERC); el segon tinent d’alcalde, Àlex Mañas (ICV-EUiA); i el tercer tinent d’alcalde, Jose Téllez (Guanyem).

Sabater de seguida va voler reivindicar la tasca feta pel seu govern durant els primers 100 dies. “Vull valorar l’èxit en la gestió d’aquests tres mesos. Hem trobat una plantilla il·lusionada pel canvi”, va apuntar. Tot i això, va voler remarcar que s’han topat amb “molt desordre, tant en condicions laborals com en llocs que no s’han anat cobrint”. Unes paraules que de seguida va complementar Jose Tellez ­­–l’alcaldessa i els tres tinents d’alcalde van anar intercalant les seves intervencions–, quan va afegir que “hem trobat molts forats i algunes partides a zero”.

Tot i aquestes dificultats, que segons el PP no es corresponen amb la realitat, Sabater va reivindicar que la feina feta fins ara ha girat al voltant de dos eixos molt clars: la transparència i la participació, complementades per la reactivació econòmica i la inclusió social.

Una forma de fer que, segons Sabater, s’ha pogut comprovar amb la reducció de sous dels càrrecs electes, amb el nomenament d’un nou conseller delegat de Badalona Comunicació (Josep Viñeta), amb les trobades amb el teixit associatiu de la ciutat i amb el consell escolar municipal o amb la posada en marxa de la Taula Local de la Infància. “Han estat 100 dies d’escoltar molt i començar a plantejar els reptes de la ciutat d’una altra manera”, va afegir el primer tinent d’alcalde Oriol Lladó.

PAS A PAS
Aquests 100 dies també han servit al nou govern per adonar-se que no tots els canvis que vol promoure es podran tirar endavant a la velocitat que els seus integrants voldrien, i més tractant-se d’un govern en minoria.

Dilluns això es va poder comprovar quan el tercer tinent d’alcalde, Jose Téllez, va parlar de la voluntat del govern de millorar la transparència dels pressupostos. “No serà tot el participatiu que volem, perquè la llei ens limita”, va assegurar. També va quedar clar, segon va explicar Téllez, que no serà fàcil, o com a mínim no serà ràpid, tirar endavant la intenció de remunicipalitzar el servei de neteja dels edificis municipals. Una remunicipalització que, tot i que no es va especificar, també es podria fer en altres serveis.