L’exalcaldessa Dolors Sabater en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

L’exalcaldessa de Badalona i líder de la coalició entre la CUP i Guanyem Catalunya, Dolors Sabater, va acomiadar-se aquest dimarts com a regidora de l’Ajuntament reclamant un cop més una moció de censura contra Xavier García Albiol. En la seva última intervenció al Ple municipal, Sabater va emplaçar la resta de grups de l’oposició a recuperar el projecte de “ciutat valenta al servei del poble” i va remarcar que el seu pas al Parlament “no és una renúncia al compromís amb la ciutat”, sinó que continuarà treballant pel municipi des de la nova tribuna.

El discurs de comiat de l’exbatllessa va ser interromput durant el tram final en diverses ocasions per Albiol, que assegurava que ja havia esgotat els cinc minuts estipulats com a temps d’intervenció. Aquest posicionament va rebre crítiques de la resta de formacions, que van retreure al popular la “manca de respecte” per Sabater en un moment especial com aquest.

Malgrat reconèixer la “discrepància política i personal”, el popular va encoratjar a l’exalcaldessa a “treballar per a la ciutat” des del Parlament de Catalunya. Durant el ple d’aquest dimarts també va renunciar a l’acta el regidor d’ERC Oriol Lladó, mà dreta de Sabater en la candidatura de La Badalona Valenta, que va voler posar en valor en el seu discurs l’acord ampli que va permetre el govern en coalició el 2015 i tota la tasca social realitzada abans de la moció de censura.