Dolors Sabater, alcaldable de Guanyem Badalona en Comú, ens visita quan han passat poc més de 48 hores d’una nit electoral que, com es preveia, va ser imprevisible i va deixar una gran sorpresa: la irrupció del partit que ella lidera. Sap que hauria de torçar-se tot molt perquè no acabi sent la nova alcaldessa de Badalona, però prefereix ser prudent, alhora que ja passa pàgina de l’etapa Albiol. “Serem responsables i assegurarem la governabilitat de la ciutat”, afirma una Dolors Sabater visiblement il·lusionada.

Estic davant de la nova alcaldessa de la ciutat de Badalona?
[Somriu] És possible. Encara no ho podem saber, perquè en principi fins dilluns no començarem a negociar seriosament amb els altres partits que també van incloure en el seu programa que volien un canvi al govern de la ciutat. Tenim assemblea aquest dissabte i aprovarem un full de ruta programàtic que inclourà el nostre marge de negociació. Per tant, ara per ara no puc afirmar el que em demana. Està damunt la taula i hi ha força possibilitats que així sigui, però no ho podem assegurar.

Se sent preparada per ser alcaldessa?
Sí, sobretot perquè el govern d’una ciutat no el fa una sola persona: és una cosa col·lectiva. I algunes de les competències que fan falta per governar una ciutat, com ara capacitat de treball en equip, visió de ciutat i conèixer-la, criteris clars, prioritats i un programa sòlid, el nostre equip les té. Estem preparats i ens prepararem més, perquè la preparació per governar una ciutat no s’ha d’acabar mai. A més, nosaltres governarem amb la gent, obrirem l’Ajuntament a la ciutadania. I la gent està preparada.

Vostè és prudent, però molts ja donen per fet que serà l’alcaldessa. Està garantit el govern alternatiu a Albiol?
Sí, perquè els ciutadans, amb els seus vots, han fet guanyar les opcions que tenen en comú que Albiol no torni a ser alcalde. Tots ho havíem dit per activa i per passiva. Per tant, ha guanyat fer fora Albiol i això ens legitima. Per molt que ell jugui amb el debat de la llista més votada, crec que seria trair la voluntat dels ciutadans si permetéssim que tornés a ser alcalde. El canvi ha guanyat. Fragmentat, però ha guanyat. És una evidència.

S’ha publicat que ja hi ha hagut converses entre vostès, Esquerra i Iniciativa per fer possible l’alternativa. Van per bon camí?
Les converses com a tal començaran dilluns. Evidentment, sí que hem tingut contactes informals per saber cap on anem per poder preparar bé l’assemblea de dissabte. Però les negoc