Cedre retirat de la Plaça Pius XII

L’Ajuntament de Badalona va decidir retirar el passat dijous el cedre que es trobava al mig de la plaça de Pius XII després de detectar que estava sec i que, segons els tècnics municipals, podia esdevenir inestable i arribar a caure.

Els socialistes de Badalona han denunciat aquesta tala ja que “simbolitza la lluita veïnal dels llefianencs, quan no hi havia espais verds al barri, i que va ser plantat pels veïns i veïnes”. El president del grup municipal, Jordi Serra, ha afegit que “sembla que el govern no tingui prou en remoure els bancs que ara retira també arbres emblemàtics com el d’aquesta plaça remodelada fa gairebé un any”.

Davant les acusacions del PSC, la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament, Sònia Egea, ha considerat “desproporcionat” que el PSC hagi criticat la retirada d’aquest arbre “tenint en compte que en altres ocasions ha fet arribar queixes al govern municipal sobre la situació d’alguns arbres que, segons ells, podien esdevenir un perill de caiguda”.

La regidora ha afegit que s’estudiarà la possibilitat de “plantar un altre arbre o enjardinar de nou el parterre de manera que no es perdi massa vegetal ni a la plaça, ni tampoc al barri”.