Els diners del patrocini continuen bloquejats. Foto: Twitter (@pablodiazflores)

La situació econòmica del Club Joventut de Badalona és límit. Continua corrent el compte enrere per afrontar els deutes que arrossega l’entitat i els seus problemes de liquiditat i ara la Penya té un horitzó de dos mesos per redreçar la situació. Aquest és el termini que l’Ajuntament ha donat de termini al club per justificar les subvencions rebudes el 2014 i el 2015 per al manteniment del pavelló per valor de 900.000 euros.

El club encara no ha presentat els justificants i el consistori -a través de l’interventor municipal- els requereix com a condició indispensable per abonar els primers 160.000 euros de patrocini de l’Ajuntament a la samarreta del primer equip. El primer dia marcat al calendari era dimarts, quan es va celebrar una reunió del patronat de la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet, creada per atorgar subvencions als clubs de bàsquet de la ciutat a partir del cànon que l’empresa Sacresa paga per l’explotació dels terrenys del centre comercial Màgic i participada per l’Ajuntament. La Penya ha valorat a través d’un comunicat que a la reunió “no s’han produït els fets rellevants esperats”, mentre que l’alcaldessa, Dolors Sabater, insisteix que el patrocini és “vigent”.

NOVA REUNIÓ DIJOUS
Les urgències de la Penya s’han convertit en alarma durant les darreres setmanes. L’entitat arrossega deutes i un problema de liquiditat i tot i que el club no ha donat gaires detalls, tampoc ha desmentit la informació publicada al portal d’informació econòmica del món de l’esport Palco 23. Una informació que assegurava que el consell d’administració plantejaria la dissolució de la Penya.

A més, la informació apuntava que el club potser no podria assumir els costos del desplaçament del primer equip a Sevilla el pròxim 4 de març, per disputar l’enfrontament contra el Real Betis.

En aquest escenari, avui hi ha convocada una nova reunió del patronat de la fundació, però el govern municipal alerta que les necessitats de la Penya i els tempos de l’administració van a velocitats diferents. I més després que hagi sortit a la llum que l’exfiscal en cap de Barcelona, Ana María Magaldi, va ordenar al novembre l’arxivament -ratificat posteriorment per la Fiscalia Superior de Catalunya- d’una investigació que apuntava diverses irregularitats en la concessió d’ajudes a la Penya per part de la fundació durant el mandat de Xavier García Albiol.

Tot i que la Fiscalia decidís no obrir una investigació per la via penal, Magaldi no tancava la porta a derivar el cas a la via administrativa i la situació fa anar amb peus de plom l’Ajuntament. De fet, arran de la investigació el govern de Dolors Sabater ha fet pública la possibilitat de dissoldre la fundació i que les subvencions s’aprovin només al Ple municipal.

Amb tot, els diners que rebi la Penya a través de les ajudes s’haurien de destinar al bàsquet base i al manteniment del Pavelló Olímpic, objectiu amb el qual es va crear la fundació l’any 2002. Sigui com sigui, la reunió d’avui podria suposar un pas cap al desbloqueig de la situació i veure si els dos mesos de termini perquè la Penya presenti els justificants de les subvencions permeten desencallar el patrocini.

‘#SALVEMLAPENYA’
La crisi verd-i-negra ha sacsejat el món del bàsquet i ja s’ha impulsat una campanya a les xarxes amb l’etiqueta #SalvemLaPenya, a la qual s’hi han sumat aficionats al bàsquet, jugadors i exjugadors del club.

El temps s’està a punt d’esgotar a l’Olímpic. Últimament la pilota no ha entrat gaire a la cistella en l’àmbit esportiu i ara la Penya espera clavar un triple sobre la botzina que salvi un club històric.