Rufián i Elena

Gemma Espanyol, Gabriel Rufián i Joan Ignasi Elena durant l’acte d’aquest diumenge. Foto: ERC

El candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Santa Coloma, Gabriel Rufián, anunciava aquest diumenge les mesures de seguretat del programa d’ERC a la ciutat. Ho feia en companyia del conseller d’Interior Joan Ignasi Elena, que va assistir a l’acte celebrat davant del Col·legi les Neus, escola on es va formar Elena.

El primer pas en matèria de seguretat de Rufián, en cas de ser alcalde, seria assumir les competències d’aquest àmbit. A més, anunciava acordar amb Interior una millora de la coordinació entre Guàrdia Urbana i Mossos. Rufián també comunicava tres propostes: millorar la il·luminació a la via pública, augmentar en 40 els agents de la policia local i un transport públic que garanteixi la seguretat de les dones per tornar a casa de nit.

“El cortijo es tocarà”

“Ens comprometem que hi haurà com a mínim 40 nous policies locals. Hi haurà un policia a cada barri. Traurem els policies de la comissaria, que està bé que hi estiguin, però estan millor al carrer al servei de la ciutadania. Una policia moderna, del segle XXI, de proximitat. El cortijo es tocarà”, assegurava Rufián.

Durant l’acte, Elena va assegurar que la seguretat té molt a veure amb cuidar els espais públics. Tot i que les xifres d’inseguretat a Santa Coloma es trobenper sota de la mitjana de Catalunya, afirmava que “en alguns barris hi ha percepció d’inseguretat vinculada als espais públics i a la convivència”.