Gabriel Rufián

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián. Foto: ACN

L’alcaldable d’ERC a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián, ha denunciat aquest dimarts al Congrés dels Diputats que l’Ajuntament l’ha vetat perquè no utilitzi espais municipals pels actes de campanya del partit. “Núria Parlon governa des de fa 14 anys. Ens veten teatres per fer actes. Són males praxis, és tòxic i insà. Ho poden fer perquè governen des de fa 32 anys a la ciutat. No tinc espai per fer un míting”, ha afirmat.

Fonts d’ERC Santa Coloma expliquen a Línia Nord que, en diferents ocasions, en sol·licitar l’ús d’alguna instal·lació municipal, se’ls ha respost que no podien fer-ne ús perquè estava ocupada. La més recent és la del Teatre Segarra, demanada, segons fonts municipals, per a la gravació de ‘La Fàbrica’, programa de 8TV presentat pel mateix Rufián. “Sembla que tot està ocupat fins al 28 de maig. Ens han concedit un acte a la plaça de la Vila pel dia 5 de març i ens comuniquen posteriorment que també hi ha una ballada de sardanes”, afirmen les mateixes fonts republicanes.

L’Ajuntament ho nega

Davant les acusacions de “mala praxi”, el govern municipal ha declarat que “és absolutament fals que s’hagi vetat cap acte polític d’ERC i de Rufián”. El consistori també assegura que a la regidoria de Cultura només els consta una “petició informal” d’un regidor d’ERC per a la gravació del mencionat programa, a qui es va informar que en la data demanda el teatre estava reservat.

Rufián va presentar la seva candidatura a l’alcaldia de Santa Coloma divendres passat al Museu Torre Balldovina davant de 200 persones.