Tot apunta que Guijarro, al centre, serà el nou alcalde de Badalona. Foto: Línia Nord

El líder del PSC a Badalona, Rubén Guijarro, ha presentat aquest divendres oficialment la seva candidatura per rellevar Xavier García Albiol a l’alcaldia. Guijarro ho ha fet després que els grups de l’oposició formalitzessin avui el registre de la moció de censura contra el popular, que continuarà al càrrec fins al pròxim 8 de novembre, quan està previst que es convoqui el Ple per investir el nou batlle de la ciutat.

El cap de files dels socialistes badalonins, acompanyat de la resta de regidors del partit, ha assegurat que la seva intenció és negociar amb tothom per fer un govern que sigui “el més ampli possible”. “Volem agrair la predisposició al diàleg i l’entesa de la resta de grups. Les converses estan obertes amb tots aquells que vulguin deixar enrere aquesta situació”, ha apuntat Guijarro, que considera que l’escenari és suficientment greu com per deixar enrere “partidismes i personalismes”.

Caldrà veure si l’objectiu del socialista de conformar un govern amb la màxima representació possible es compleix, ja que de moment només els comuns han deixat clara la seva voluntat de formar part de l’executiu municipal. La resta de grups, inclòs Guanyem, no tanquen la porta a aquesta possibilitat, però s’emplacen a continuar negociant durant aquests dies previs a la celebració del Ple.