Rubén Guijarro Espai Línia

La sala de conferències de l’Espai Línia es va omplir de persones que van voler seguir la conversa amb l’alcalde Guijarro en directe. Foto: Joanna Chichelnitzky

Quan Rubén Guijarro va ser investit alcalde de Badalona fa un any i mig ho va fer afrontant un repte difícil: treure la ciutat dels focus mediàtics. Sens dubte, es tractava d’una missió estranya per a un polític, però davant la deriva mediàtica que havia pres aquest municipi del Barcelonès Nord en els darrers temps, amb les mocions de censura com el pa de cada dia i la inestabilitat política com a norma, s’entomava com una tasca necessària. Ho ha aconseguit? Badalona ha deixat enrere la ciutat que ha tingut quatre alcaldes en només vuit anys? Guijarro ha fet que la ciutat deixi d’estar a l’huracà informatiu?

Aquesta és una de les preguntes amb les quals va començar la conversa que ahir l’alcalde socialista va mantenir amb el director editorial del diari Línia, Arnau Nadeu, a l’Espai Línia. En el marc del cicle de conferències La ciutat metropolitana: progrés i futur, Guijarro va assegurar que la seva curta gestió al capdavant de l’Ajuntament ha aconseguit que Badalona surti “del circ mediàtic” i que s’hagi posat “la gestió al centre”. “Abans vam tenir els pitjors ambaixadors que pot tenir una ciutat, i d’ençà que soc alcalde, hem tingut una Copa del Rei després de 40 anys, hem desencallat el projecte del canal del Gorg i la façana marítima”, va afegir.

Traient pit

La Copa del Rei de Bàsquet celebrada el febrer passat a Badalona és potser el llegat més important que deixarà aquest any i mig del seu govern. Guijarro va assegurar que “una auditoria externa” ha quantificat en “15,7 milions d’euros” el negoci que va generar l’esdeveniment esportiu. Alhora, la Copa també ha significat una empenta per a moltes instal·lacions que “feia més d’una dècada que no rebien inversions”. Més enllà d’això, però, per a l’alcalde socialista, la Copa ha estat “una injecció d’orgull”. “És molt badaloní tenir dubtes del nostre potencial, però amb la Copa hem cregut en la nostra ciutat i hem millorat molt la seva imatge”, va afirmar per remarcar que Badalona “ha entrat a la lliga de les grans ciutats”. “Si hem fet això en un any i mig, imagini’s el que podríem fer en quatre anys”, va asseverar.

Rubén Guijarro Espai Línia

Rubén Guijarro es va mostrar optimista de cara a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig. Foto: Joanna Chichelnitzky

Per altra banda, Guijarro també es va most