Mano de Hierro Sant Roc

Chino Darín i Jaime Lorente són dos dels protagonistes que rodaran a Badalona. Foto: Netflix

El barri de Sant Roc de Badalona serà un dels escenaris de la sèrie de Netflix Mano de hierro. El director, Lluís Quílez, ha escollit aquesta zona per rodar el seu thriller, que té com a temàtica principal la venda de cocaïna. Aquest barri badaloní no és l’únic escollit per un rodatge on, la temàtica del qual, també és una problemàtica real. Recentment, s’han escollit altres barris marginals com la Mina per productes audiovisuals relacionats amb la delinqüència, com és el cas de Mario Casas amb la seva primera pel·lícula Mi soledad tiene alas.

Una tendència que, per Carles Sagués, membre de la Plataforma Sant Roc Som Badalona, és una arma de doble tall. D’una banda, explica, es contribueix a perpetuar els tòpics d’aquests barris marginals que, tot i que poden ser certs, són minoritaris: “Els rodatges no ajuden perquè relacionen Sant Roc amb una part molt minoritària d’un barri amb dificultats”, assegura Sagués. Cal tenir en compte, diu, que la sèrie no es basa en Sant Roc, sinó que aprofita l’escenari. Sagués considera que això també pot servir per mostrar al món els problemes que hi ha d’habitatge, pobresa o brutícia, entre d’altres, a Sant Roc. “També permet ensenyar una part de la realitat que s’hi viu, un barri que necessita inversió”, afegeix.

Sant Roc Som Badalona, que lluita pels drets dels veïns de Sant Roc, preferiria que també es veiés la part de la lluita social del barri. “M’agradaria que sortís la gent ajudant-se, treballant a favor de l’habitatge o evitant desnonaments”, conclou Sagués.

La temàtica del rodatge, que uneix la droga i Sant Roc, coincideix amb una altra notícia avançada per El Periódico aquesta setmana. L’Audiència de Barcelona ha condemnat 40 persones d’una xarxa de tràfic de drogues que operava a Sant Roc.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram