Efectius de la Guàrdia Urbana en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

Quatre sindicats no assistiran a l’acte d’homenatge als serveis essencials que ha organitzat per a aquest dijous a la tarda l’Ajuntament de Badalona per agrair la seva tasca a primera línia en la lluita contra la pandèmia del coronavirus.

En concret, les seccions locals d’UGT, CCOO, SFP-FEPOL i IAC-CATAC han decidit no acudir a l’esdeveniment que tindrà lloc al Teatre Zorrilla a tall de protesta, ja que consideren que en comptes de reconèixer públicament la feina dels efectius desplegats, el govern encapçalat per Xavier García Albiol hauria d’apostar més aviat per millorar les condicions de les plantilles i donar una resposta “real” a les necessitats dels diferents cossos representats.

UN ANUNCI AMB POLÈMICA
Per altra banda, aquesta setmana també ha sorgit certa polèmica arran de l’anunci de la convocatòria d’onze noves places per ampliar la plantilla de la Guàrdia Urbana de Badalona. En el comunicat del consistori s’apuntava que el cos policial comptarà amb 56 noves places durant el primer semestre d’aquest 2021, comptant que els 26 agents de la convocatòria del 2020 començaran la formació al novembre i que també s’afegiran 19 places interadministratives, que ja estan en procés d’examinació.

Aquesta notícia ha comptat amb la rèplica de diversos grups com JxCat o el PSC, que titlla de “manipulació” l’anunci de la cinquantena de places i que assegura que moltes d’elles no arribaran fins al 2022.