Imatges de l’entrada dels atracadors a l’entitat bancària. Foto: Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres homes per un atracament en una entitat bancària de Badalona que va tenir lloc el passat 5 de novembre del 2020. Els arrestats -que ja han ingressat a la presó- tenen entre 40 i 60 anys i se’ls atribueixen els delictes de robatori amb violència i intimidació, detenció il·legal, dipòsit d’armes de foc i dipòsit d’armes de guerra.

Els fets es van produir sobre les 14.00 hores quan dos homes van irrompre en l’oficina bancària mentre un tercer vigilava a l’exterior. Van exhibir una pistola elèctrica i una altra semiautomàtica per intimidar els tres treballadors i el client i els van conduir a un magatzem, on els van immobilitzar amb brides. Els lladres van haver d’esperar mitja hora a què s’obrissin les dues caixes fortes i es van endur prop d’un quart de milió d’euros.

La investigació ha permès determinar que els tres autors de l’atracament havien fugit de l’entitat bancària en tres motocicletes. És a partir d’aquest fil i després de la identificació d’un dels vehicles on es van poder establir la identitat dels atracadors, un dels quals va resultar ser un home amb un ampli historial delictiu pel que fa als robatoris violents de bancs, amb prop de 20 atracaments en diverses ciutats de l’Estat. Es tracta d’una persona que es dedica a aquesta activitat delictiva des de fa 40 anys i que a l’estiu acabava de complir una condemna de presó de deu anys.

El 26 de març es va dur a terme el dispositiu policial d’explotació de la investigació amb quatre entrades i escorcolls a Badalona i Santa Coloma i es va poder detenir els tres homes. Als domicilis i a un traster, es van localitzar cinc armes de foc reals, tres de les quals armes llargues, i dues armes curtes. També es van intervenir diverses capses de munició, dues granades de mà originàries dels Balcans, una defensa elèctrica, esprais de defensa, passamuntanyes i dos matxets, així com roba i complements relacionats amb l’atracament. A més, es van trobar 3.400 euros en efectiu, 300 grams d’haixix i les motocicletes que es van utilitzar durant la fugida.