En una operació conjunta entre la Guàrdia Urbana de Badalona i la Guàrdia Civil contra la falsificació de begudes alcohòliques, s’ha desmantellat un laboratori il·legal des d’on s’omplien i es distribuïen les suposades ampolles d’alcohol. En aquesta operació s’han detingut dues persones, imputades de presumpte delicte contra la salut pública, la propietat industrial i estafa pública.

EL MAGATZEM

Les investigacions d’ambdós cossos policials van culminar al punt de partida de les distribucions, al magatzem.

Es van interceptar concretament 277 ampolles buides de reconegudes marques de whisky i de ginebra, 162 ampolles més de whisky de baixa qualitat, set capses plenes de tampons i precintes fiscals, 17 capses buides de whisky de diferents marques, dos bidons de cinquanta litres de capacitat, utilitzats per a reomplir, així com també totes les eines necessàries per poder realitzar tot el procés .

FUNCIONAMENT

Les dues persones que han estat detingudes en aquesta operació adquirien les ampolles de whisky de marques poc conegudes i de baix cost, per tant, licor dolent, a qualsevol botiga o distribuïdora. Posteriorment les buidaven i els hi treien els precintes fiscals que porten totes les ampolles d’alcohol a la zona del tap.

Com que ja disposaven d’ampolles de whisky bones i reconegudes en el mercat, que segurament recuperaven de punts de reciclatge de la ciutat, només els hi quedava barrejar el licor de baix cost amb aigua destil·lada, amb la finalitat que la quantitat fos més abundant, i altres productes, fins arribar a obtenir una tonalitat de la beguda, similar a l’original.

L’últim pas de la cadena era posar el tap amb el corresponent precinte fiscal de les ampolles que adquirides legalment o als contenidors.