L’estació de metro d’Artigues – Sant Adrià de la línia 2 és una de les quatre que es rehabilitaran de manera integral. La intenció de TMB és renovar estacions que han quedat obsoletes ja que fa anys que funcionen.

Les obres de rehabilitació, que tindran una durada de vuit o nou mesos, permetran aprofitar millor l’espai dels vestíbuls, canviar paviments, graons, sostres i revestiments de parets. El projecte també inclou la millora de la il·luminació, la renovació de la senyalització i del mobiliari i la instal·lació de barreres de control més efectives. Les obres també permetran fer una estació més accessible per a persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, se situaran les andanes al mateix nivell que els estreps dels combois. A més, l’estació canviarà d’aspecte ja que hi predominaran els colors clars. El projecte de rehabilitació compta amb un pressupost d’1,1 milions d’euros.

Mentre durin els treballs de renovació, l’estació d’Artigues – Sant Adrià romandrà oberta ja que es treballarà principalment de nit. Tot i això, TMB ja ha anunciat que potser hi haurà restriccions parcials de pas.

A banda d’Artigues – Sant Adrià, TMB també renovarà les estacions de Glòries, Bellvitge i Sant Ildefons.

12.000 PASSATGERS

L’estació d’Artigues va entrar en funcionament l’any 1985 amb el nom de Joan XXIII, formant part aleshores de la L4, en el tram entre la Pau i Pep Ventura. Al 2002, aquest tram es va integrar a la L2 i va passar a dir-se Artigues – Sant Adrià. L’estació es troba al límit entre els dos municipis, però forma part del terme municipal de Badalona. Es tracta d’una estació força concorreguda ja que registra unes 12.000 entrades de passatgers els dies feiners.