Un tècnic d’Endesa revisa uns comptadors en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha impulsat en col·laboració amb la companyia Endesa una campanya per regularitzar el subministrament elèctric de les escales de diversos blocs del barri de la Mina. Aquesta iniciativa s’iniciarà aquest mes amb els habitatges de l’edifici número 14 del carrer Mart i la previsió és que es pugui enllestir una escala per mes.

Segons informa el consistori en un comunicat, l’objectiu del programa és facilitar que els veïns que ho desitgin puguin donar-se d’alta i així a garantir l’accés a un servei elèctric regularitzat que millora la seguretat tant dels veïns com de la instal·lació en si mateixa. La campanya se centrarà sobretot en els pisos dels carrers Llevant i Mart i es preveu poder arribar a un total de gairebé 330 habitatges del barri, dels quals es calcula que un 46% es trobaria en situació irregular pel que fa al subministrament elèctric.

Aquesta no és la primera iniciativa d’aquesta mena que es duu a terme a la Mina. L’administració local i la companyia ja van col·laborar l’any 2019 per regularitzar els contractes de llum en habitatges situats als carrers Venus i Saturn, una campanya que va aconseguir que prop del 60% dels pisos afectats acceptessin donar-se d’alta al subministrament elèctric.

Des del consistori insisteixen en el perill que suposa comptar amb infraestructures fraudulentes, ja que la manipulació de la instal·lació de la finca la deixa exposada i sense cap protecció davant possibles curtcircuits o incendis.