La regidora no adscrita Marta Guàrdia en l’últim Ple de Tiana. Foto: Ajuntament

El grup de Junts per Tiana portarà als jutjats el “bloqueig” del govern local a la documentació sobre el possible cas de transfuguisme. Segons apunta la formació en un comunicat, l’executiu encapçalat per Marta Martorell hauria vulnerat els drets polítics dels regidors de l’oposició denegant l’accés a l’expedient que investiga les atribucions atorgades a l’exrepresentant de JxCat Marta Guàrdia, actualment no adscrita a cap partit.

Un dels documents als quals Junts per Tiana no ha tingut accés és l’informe elaborat pel secretari municipal abans de la seva renúncia el passat 14 de desembre. Aquest escrit -que va ser realitzat després que el secretari admetés a tràmit un recurs d’ofici presentat per la formació per investigar el presumpte cas de transfuguisme- gira entorn del possible frau de llei comés en la delegació especial remunerada que va atorgar Martorell a Guàrdia per a la gestió de la residència municipal, un moviment que des de Junts pe Tiana consideren que bloquejava de facto la moció de censura ja pactada amb JxCat.

“Tenim sospites fonamentades que el govern va intentar pressionar el secretari perquè arxivés el recurs que vam presentar pel cas de transfuguisme. Un electe té el dret a què no se li oculti informació. No hi ha control democràtic sense accés a la informació”, assenyala el portaveu del principal grup a l’oposició, Isaac Salvatierra.

Per la seva banda, l’equip de govern va defensar en l’últim Ple celebrat el passat 4 de gener que l’expedient que investiga aquest cas concret es troba encara en curs i que s’ha demanat un informe extern al departament jurídic de la Diputació, de manera que no es podrà accedir a la documentació fins que estigui resolt.