L’interior del tanatori en una fase prèvia d’obres. Foto: Augusto Magaña

La polèmica posada en marxa del Tanatori del Litoral arribarà “en les pròximes setmanes”. Així ho va anunciar la setmana passada en un comunicat l’empresa encarregada d’aquest equipament, que inclou un crematori. Tot i que no se sap la data exacta, els responsables apunten que “el centre es troba en la fase final d’obres menors i instal·lacions”.

D’altra banda, els responsables de l’espai fúnebre que s’inaugurarà pròximament a Sant Adrià han volgut defensar l’impacte econòmic i laboral d’aquesta construcció al municipi. “Una instal·lació d’aquestes característiques representa un nou motor econòmic per a la ciutat a molts nivells”, assegura la gerent del Tanatori del Litoral, Anna Gassió.

A més, els responsables afirmen que “l’impacte econòmic durant l’edificació ha estat d’uns 4,5 milions d’euros” i esperen “uns 400.000 euros a l’any” en la fase de funcionament.

“ENS PRENEN PER IMBÈCILS”
La rebuda veïnal al tanatori i, sobretot, al crematori continua sembrant discòrdia. Pilar Roja, portaveu de l’entitat Stop Crematori, ha estat contundent en declaracions a Línia Nord: “Ens prenen per imbècils”. Roja qualifica de “rentat d’imatge” la suposada oferta laboral. “Quin tipus de llocs de feina donaran? No ho concreten”, replica. Roja també es mostra irònica amb la promesa laboral del tanatori: “A banda de cremar residus com passa amb Tersa, ara també serem referents en cremar morts”.

Dimecres es publicarà la resolució judicial sobre les mesures cautelars d’Stop Crematori contra l’empresa.