Els veïns es van manifestar dissabte davant l’Ajuntament. Foto: Airenet

El grup de veïns i veïnes que s’enfronten al projecte de remodelació de la Rambleta han encetat una campanya de recollida de firmes per demanar que no es tali ni un sol arbre. En el moment del tancament d’aquesta edició, la petició que la coordinadora veïnal Airenet va crear a la pàgina web Change.org acumulava ja més de 2.500 firmes. L’objectiu és aconseguir-ne 5.000.

Dissabte passat, un centenar de veïns i veïnes van tornar a manifestar-se davant de la Casa de la Vila. Durant la concentració es van recollir més de 200 firmes addicionals. A més, els manifestants també van fer una espècie d’escrache davant l’Ajuntament, en el qual van cantar una cançó i van fer un contacontes reivindicatiu.

LA PARTICIPACIÓ, EN DUBTE
La principal argumentació que fa servir el govern municipal per tirar endavant el projecte és que es va fer un procés participatiu amb el veïnat. Però la presidenta d’Airenet, Silvina Frucella, qüestiona a Línia Nord que aquest procés hagi sigut realment participatiu i assegura que no es va informar els veïns en cap moment que el projecte comportava la tala de la majoria dels arbres.

OBRES ATURADES?
La tala dels arbres hauria d’haver començat dilluns, però Frucella apunta que encara no han començat. El govern municipal no aclareix si les obres s’han aturat. De moment, els veïns ja s’han organitzat en torns per protegir els arbres. La presidenta de l’entitat també assenyala que encara no han rebut cap informe sobre l’estat actual dels arbres, com va demanar el grup municipal d’ERC.

MÉS ENLLÀ DELS ARBRES
Des d’Airenet assenyalen que els agradaria que aquesta mobilització veïnal vagi “més enllà dels arbres” i es converteixi en un moviment ciutadà que lluiti per una ciutat que està molt afectada per la contaminació.