El parc de Can Zam amb les tanques al fons en una imatge d’arxiu. Foto: Salvador Clavera

La cancel·lació dels concerts programats a l’esplanada del parc de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet ha tornat a posar sobre la taula la problemàtica d’aquest espai inacabat. En un comunicat, la Plataforma per la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam reclama un cop més la retirada de les tanques i la finalització del projecte per acabar amb aquest “forat negre” en el qual s’ha convertit el pac des de l’esclat de la pandèmia.

L’entitat considera que no té sentit no avançar en la transformació de l’espai en una zona verda quan la situació sanitària impedeix que Can Zam pugui acollir concerts per segon any consecutiu. La celebració d’espectacles i festivals ha estat fins ara l’obstacle que s’ha interposat en aquesta voluntat veïnal de finalitzar el projecte.

“L’Ajuntament té una nova oportunitat de posar en marxa la finalització d’aquesta segona fase del parc i de donar-li una utilitat per la ciutadania. Una utilitat amb un sentit mediambientalment sostenible, que augmenti el verd de la nostra ciutat, que serveixi com a espai de lleure i com a espai natural”, assenyalen des de la plataforma, que recorda que el Pacte Local per la Reconstrucció signat per totes les forces inclou una partida de 700.000 euros per acabar Can Zam i insta el consistori a fixar un calendari i un pressupost d’execució.