Xavier García Albiol i Ramón Riera en una imatge d’arxiu. Foto: ACN

El regidor del PP Ramón Riera també apareix als Pandora Papers. L’actual responsable de l’àrea de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament de Badalona compartia amb l’alcalde Xavier García Albiol el poder de gestió sobre la societat ubicada a Belize, un petit paradís fiscal de l’Amèrica central.

Segons informen El País i La Sexta, Riera i Albiol tenien amplis poders sobre la societat, ja que podien exercir de representants de la mateixa arreu del món i també tenien capacitat d’obrir comptes o comprar propietats, per exemple. Per la seva banda, des del PP apunten que els dos implicats són amics “des de fa més de 35 anys” i que el projecte que volien emprendre “no tenia res a veure amb la seva activitat política, sinó que el fet de fer-ho junts responia a l’amistat que tenien”.

Durant els anys que va estar activa la societat de Belize, Albiol va ser regidor a l’oposició i també alcalde, a més de vicesecretari d’Organització del PPC, president del PP a la Diputació de Barcelona, portaveu del PP a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i diputat al Parlament de Catalunya. En la seva etapa com a alcalde, entre 2011 i 2015, Riera va ser el seu ‘número dos’.

Pel que fa a Riera, el regidor popular va estrenar-se al consistori badaloní el 1995 i des d’aleshores ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat a l’estructura del PP de Barcelona i de Catalunya, així com a l’AMB i a la Diputació. Del 2011 al 2013 va ser diputat de Desenvolupament Econòmic i Turisme i vicepresident tercer de la Diputació.