La Rambleta de Sant Adrià inundada després d’una fuita d’aigua. Foto: Twitter (@malug2810)

Nou contratemps en la descontaminació de la Rambleta de Sant Adrià de Besòs. Una fuita d’aigua causada pel trencament d’una canonada deixava el passat divendres el passeig inundat i obligava a aturar els treballs iniciats fa unes setmanes amb l’objectiu de retirar el material tòxic de la zona. Les imatges de les obres negades d’aigua feien saltar les alarmes entre el veïnat, que a través de les xarxes mostrava la seva preocupació per l’afectació que aquest incident podria tenir en els aqüífers o en els terrenys pròxims.

Segons apunta el consistori adrianenc en un comunicat, la primera revisió de l’espai afectat ha conclòs que l’aigua “no ha tingut pràcticament contacte amb el sòl contaminat”, ja que les quadrícules excavades on es va acumular més quantitat d’aigua ja estaven “netes”. Pel que fa a la part del passeig encara per descontaminar, l’administració local assegura que només es va veure afectada la superfície per una “fina làmina d’aigua”, de manera que no hauria arribat a la part del terreny contaminada, que està situada en una capa inferior. Tanmateix, l’executiu està a l’espera dels resultats d’un informe més exhaustiu sobre la possible afectació d’aquesta fuita.

Des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) assenyalen que l’incident no va ser provocat pel mal estat de la xarxa de subministrament, sinó que va ser fruit d’un accident o d’una possible “mala praxi” per part d’una de les màquines que treballen en la descontaminació. En aquest sentit, no es preveu prendre mesures especials per evitar que es pugui tornar a produir.