Badalonisme

El Partit Popular tindrà 18 regidors a l’Ajuntament de Badalona. Foto: Twitter (@albiol_xg)

Després del resultat històric obtingut pel PP a Badalona entraran a l’Ajuntament moltes cares noves. No només pel fet de passar d’11 a 18 regidors, sinó perquè la llista del partit ja incloïa baixes destacades i noms que, segurament, eren desconeguts per la població badalonina. De fet, cinc d’aquestes persones no havien tingut cap càrrec o relació directa amb la política.

En aquesta llista hi ha persones de diferents sectors professionals, algunes que ja es dedicaven a la política i que canvien de ciutat i, fins i tot, de partit, i altres que s’hi incorporen pel fet de ser referències en algun àmbit de la ciutat de Badalona.

Els futurs regidors del PP a l’Ajuntament

Juan Fernández. Ha cursat estudis de Dret i un Programa Superior en Lideratge i Gestió Pública. Repeteix com a número dos d’Albiol. És regidor de l’Ajuntament des del 2007 i també ha estat quart tinent d’alcalde, regidor d’Educació, Esports i Joventut i president del grup municipal en aquest darrer mandat.

Cristina Agüera. Graduada en Dret, també té un curs de Gestió de Pimes. Es manté com a número 3 de la llista del Partit Popular. És regidora de l’Ajuntament des del 2015 i ha estat cap de personal d’una empresa ubicada a Badalona. També ha exercit com a portaveu del grup municipal.

Daniel Gràcia. Graduat superior en Comunicació Empresarial. Va ser regidor de Via Pública i Mobilitat entre el 2011 i el 2015 i portaveu dels populars entre el 2018 i el 2019. Abans de dedicar-se a la política va ser director de màrqueting i comunicació en diferents empreses del sector privat i consultor del mateix ofici.

Rosa del Amo. Periodista. Avança posicions en la llista d’Albiol, perquè en les passades eleccions anava de número 8. Un canvi que no sorprèn per la importància que té en el projecte del futur alcalde, ja que és la cap de comunicació del Partit Popular a Badalona des del 2015. No va ser regidora, però, fins al 2019. Com a periodista, ha exercit en diferents mitjans de comunicació, com el diari El Punt.

Rosa Bertrán. És empresària i comerciant de la ciutat amb negocis relacionats amb la restauració. El 2011 va fitxar pel PP com a independent i va ser, entre aquell any i el 2015, regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme.

Maria del Carmen Expósito. Una de les cares noves dins dels 10 primers de la llista. És llicenciada en Filologia Hispànica. Coneguda per ser la directora del programa La Mañana de Ràdio Pomar i per estar relacionada amb entitats regionals de Badalona. Serà regidora per primera vegada.

Juan Manuel Ruiz. Consultor empresarial. Va ser regidor de l’Ajuntament de Santa Coloma amb el Partit Popular entre el 1999 i el 2003, any en el qual va dimitir després de votar favorablement en una moció que condemnava la guerra d’Iraq. Juntament amb una companya, van expressar que no volien continuar formant part d’un partit que donava suport a la violència.

Flori Badia. Formada en Secretariat Internacional i de Direcció i amb una àmplia formació en el sector òptic i audiològic. Ha passat per empreses com Gaes i Catalana Occidente i gestiona un negoci familiar, una òptica. Va ser regidora per primera vegada el 2019.

David Mejía és llicenciat en Dret. Va ser diputat al Parlament de Catalunya amb Ciutadans del 2015 al 2021. Resident al barri de Morera, serà regidor de l’Ajuntament després de presentant-se com a independent a la llista.

Sonia Egea. Empresària. Una de les habituals als plens de Badalona, tot i que no hi ha estat aquest mandat. Afiliada al PP des del 1991, del 2007 al 2019 va ser regidora, càrrec que ocuparà de nou quatre anys després.

Vanessa González és llicenciada en Empresarials i treballa en el sector bancari. A Badalona, però, destaca per la seva faceta de fundadora i directora del Club Rítmica Gimvanes Sport. Serà regidora per primera vegada.

Eva Guillen. Advocada i veïna del barri de Casagemes. Guillen té experiència en la política, ja que va ser regidora de Ciutadans a Mollet. A la llista del PP, però, va presentar-se com a independent.

Juan José Portillo és regidor de l’Ajuntament de Badalona des del juny del 2022. Va accedir-hi en substitució de la regidora popular Irene González, que va renunciar a la seva acta. Vinculat a diverses entitats esportives de la ciutat, durant el mandat 2011-2015 va ser coordinador d’Esports de l’Ajuntament de Badalona.

Daniel Aguilera és veí de Llefià i ha estat coordinador de districte del PP. Serà regidor per primera vegada.

David Silva. Veí del barri de Bufalà. Era propietari de diversos videoclubs a Santa Coloma. Serà regidor per primera vegada.

Daniel Arjona és veí del barri de Bufalà. És enginyer informàtic i treballa en una empresa multinacional del sector retail. Serà regidor per primera vegada.

Elena Soriano. Veïna del Gorg. És enginyera en una empresa multinacional del sector de l’automoció. Serà regidora de l’Ajuntament com a independent i per primera vegada.

Tres absències destacades

Destaquen també les absències de dos regidors històrics del PP a Badalona com Ramón Riera, regidor des del 1995 i que ocupava la posició 27 a la llista, i Miguel Jurado, regidor des del 2007 que enguany s’ha presentat com a cap de llista del PP a Santa Coloma i ha obtingut dos regidors.

Finalment, Amanda Feria, treballadora d’Audax Renovables i regidora des del 2019, tenia un paper testimonial a la llista, ja que ocupava la posició 26.