piscines Badalona

La piscina ha reobert, però les dutxes no. Foto: Twitter (@PlataformaPOMJA)

L’estat en què la piscina municipal Mireia Belmonte va reobrir el passat 25 d’agost ha provocat l’enuig dels seus usuaris i la mobilització de la Plataforma Piscina Olímpica Ja (POMJA). Va romandre tancada més de setanta dies perquè els motors de l’aigua estaven espatllats, i ara reobre amb els motors en funcionament, però amb un llistat de mancances: “En unes condicions deplorables, insalubres i perilloses”, assegura Tere Pallarés, membre de la plataforma POMJA i germana del nedador del Club Natació Badalona, Boris Pallarés.

Segons explica Pallarés, i tal com han publicat a les xarxes socials molts dels usuaris de les instal·lacions, les dutxes estan tancades, els sostres presenten forats perillosos, no hi ha ventilació, el nivell de clor és molt alt i costa de respirar (el dimarts es va haver de suspendre una classe perquè els nens no paraven de tossir) i només funciona un lavabo, que de fet és l’únic que té aigua potable: “Les dones grans que venen a nedar, com que no funcionen les dutxes i hi ha tant de clor a la piscina, han d’anar a les dutxes de la platja del costat”, afirma Tere Pallarés.

Més enllà de l’estat “ruïnós” de les instal·lacions, el que indigna la plataforma POMJA és “la manca d’informació i de resposta de l’Ajuntament”.

Pallarés explica que el consistori es va comprometre el juliol a facilitar informes sobre les reparacions que s’anessin duent a terme, però que no han rebut res, ni tampoc reben resposta als correus electrònics que envien des de la plataforma. Aquest diari no ha rebut cap resposta per part de l’Ajuntament sobre aquest tema.

POMJA va aprofitar l’últim ple ordinari abans de l’agost per detallar la situació. Els grups del PP i de Guanyem els van donar temps de paraula i van poder intervenir al plenari per explicar la situació de la piscina. Ara, “amb vistes de la poca transparència de l’Ajuntament respecte al que van prometre el passat juliol, ens plantegem denunciar la situació a les institucions”, diu Pallarés. POMJA ja treballar per fer xarxa amb altres entitats de la ciutat que també exigeixen més i millors equipaments.