El consistori, diumenge passat. Redacció

Els diferents grups municipals de Badalona celebren l’alta participació en aquests darrers comicis però cada un interpreta de diferent manera els resultats. Alguns, com Convergència i Unió i el Partit Popular amb una eufòria continguda. D’altres com el PSC, Esquerra o Iniciativa, els membres del tripartit de govern que té els dies comptats, amb cares llargues i, fins i tot, entomant el mea culpa. Tots els partits reconeixen que les eleccions espanyoles, les del Parlament, les europees, fins i tot, o les municipals els votants tenen comportaments diferents però tot i així apunten que marquen tendència de vot. D’aques­ta manera, no és d’estranyar que els que han obtingut uns bons resultats a Badalona ja pensin en una certa inèrcia que els pugui beneficiar. Un cas molt clar és el de CiU que ha vist un important creixement a l’Àrea Metropolitana, un feu tradicionalment socialista que aquesta vegada ha perdut pistonada a favor de la federació nacionalista. D’aquesta manera, al líder de Convergència i Unió a Badalona, Ferran Falcó, no se li escapa que la majoria de bada­lonins ha votat a Artur Mas com a President de la Generalitat. Falcó remarca que aquests resultats els obre nous horitzons que els permeten anar a per totes i “així ho faran”. Amb tot, però, recorda una dura travessia del desert que ha portat a la seva formació a l’oposició malgrat haver guanyat a les eleccions. Un temps, segons ha explicat el convergent, que els ha carregat les piles i els ha donat una dosi d’humilitat.

També el Partit Popular de García Albiol. La seva estratègia anti immigració està quallant en molts barris de la ciutat. Els populars es consoliden com a tercera força a la ciutat en les eleccions del Parlament des del 1995 aconseguint el seu millor resultat de la història. Per Albiol, ha arribat un canvi de cicle que els converteix en el vot útil per acabar amb el PSC al capdavant de l’Ajuntament de Bada­lona, com també, segons diu, ha estat Convergència el vot útil per acabar amb el tripartit.

Des del PSC, el seu portaveu, Francesc Serrano, felicita a la federació nacionalista i li demana que faci tantes coses com ha fet per la ciutat els últims go-verns progressistes. I recorda: “com no van fer els que ara han guanyat”.

ERC de Badalona no “s’espera- va” una baixada tan contundent de votants. El regidor d’Esquerra Mateu Chalmeta explicava que les enquestes nor­- malment s’equivoquen amb els republicans a la inversa, augurant uns resultats més dolents dels que, finalment, treien. I en aquest cas no va ser així.

Finalment, Iniciativa Verds – Esquerra Unida es mostra satisfeta – malgrat tot – dels resultats obtinguts i lamenta que abans que naixés aquest últim govern d’entesa molts ja l’haguessin condemnat. En especial al titular d’interior Joan Saura, que consideren que han tingut un tracte “injust” amb la seva persona. El President del grup municipal, Carles Sagués, però, adverteix que Convergència i Unió no “aportarà solucions” per la crisi. Segons Sa­gués el que necessitem ara a Catalunya són més polítiques d’Esquerres i no aprimar l’Estat com farà el futur govern liderat per Artur Mas.

SI, EN UN NÚVOL

El Portaveu i coordinador de Solidaritat Catalana de Badalona, Carles Gispert (que a finals de l’estiu encara militava amb Reagrupament), admetia en aquest setmanari que els de la seva formació estan en un “núvol” i que, a partir d’ara, van a per totes. Una executiva del partit properament es reunirà per parlar sobre la propera comtessa electoral: les eleccions municipals. Allà es podria decidir, el que molts ja donen per fet que es presentaran a les eleccions municipals que se celebraran el 22 de maig.