Fa tot just dos mesos el periodista badaloní Marc Ustrell es presentava en aquesta mateixa columna i agraïa l’aposta que el grup editorial de Línia Badalona, Comunicació 21, feia per la nostra ciutat.

Vuit setmanes donen per molt, i avui sóc jo qui us saluda a vosaltres, primers lectors. Per motius que ara no vénen al cas, m’ha plogut del cel el regal de fer que aquest setmanari, amb història i reconeixement a d’altres ciutats catalanes, esdevingui una publicació de referència a Badalona i ampliï l’oferta informativa actual. Sembla que els Reis Mags s’han anticipat enguany.

Tant per l’empresa com pels periodistes que formem part del projecte, aquesta és una aposta arriscada però apassionant. Badalona no només és la tercera ciutat més poblada de Catalunya, com s’acostuma a dir, és també una vila amb més de dos mil anys d’història que ha patit més transformacions demogràfiques i socials en el darrer segle que en tots els anteriors.

El resultat de tot plegat és una urbs formada per 34 barris i prop de 219.000 ànimes. Aquí hi passen moltes coses, algunes de negatives i moltes -més que no pas les que arriben a la ciutadania- positives. Per endavant tenim el repte d’informar amb rigor, serietat i llibertat; una premissa, aquesta darrera, que mai hauríem de perdre de vista els periodistes.

Ara comencem a caminar, no sense entrebancs i corredisses, i per això us demanem que quan ens veieu aparèixer cada dijous a tots els racons de la ciutat tingueu paciència i ens feu un vot de confiança.

Però també us demanem que sigueu crítics amb la nostra feina, ja que només vosaltres, lectors, ens fareu millorar. No tinc gaire cosa més a dir, la veritat, tret d’agrair-vos un cop més que ens llegiu, recomaneu i, en acabat, si s’escau, ens feu servir per embolicar l’entrepà que us endureu a la feina.

Que aprofiti!

Daniel Gutiérrez. Director de Línia Badalona