BDNCapaç

La presidenta de BDNCapaç, Maite Arqué. Foto: BDNCapaç

La Fundació Badalona Capaç està d’enhorabona. Enguany arriba als 25 anys lluitant per la integració laboral de persones amb discapacitat intel·lectual. I ho celebra amb una sèrie d’actes, un dels quals, la Festa de la Fundació, que es va dur a terme el dissabte 18 al Centre Cívic La Salut. “L’amenaça de pluja ens va obligar a passar la festa l’endemà del dia que estava previst”, diu la presidenta de BDNCapaç, l’exalcaldessa Maite Arqué.

Malgrat els problemes de l’ajornament, Arqué es mostra satisfeta de l’èxit de la jornada, que va aplegar més de 500 persones: “Va venir molta gent, tothom estava ben content perquè hi havia ganes de trobar-nos, són molts anys treballant junts”, assegura Arqué.

A l’acte van acudir també representants de totes les forces polítiques del consistori, així com l’alcalde Rubén Guijarro, que va remarcar la importància que té per a la ciutat la tasca de la fundació pel que fa a la inclusió laboral i social de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament.

El pròxim acte de celebració de la fundació serà el 24 de novembre, amb una jornada per a professionals i famílies: “Duem a terme un model d’atenció més personalitzat, en què atenem la voluntat i les ganes de cada persona, i paral·lelament treballem amb la comunitat i les empreses”, recalca la presidenta Arqué.

És una manera de fer complexa i costosa, però que aporta resultats més gratificants per a les persones i les famílies. “Davant la manca de recursos, inventiva i innovació”, diu Arqué.