Voluntàries del Punt Lila a Sant Adrià

Voluntàries del Punt Lila. Foto: Gemma Aleman/ACN

Les agressions sexistes no s’aturen, però la lluita per evitar-les, tampoc. Per això, l’Ajuntament de Sant Adrià torna a impulsar, aquesta Festa Major, una campanya de prevenció de la violència masclista.

Amb lemes com ‘beure massa no és excusa’ i ‘la manera de vestir, tampoc’, el consistori pretén garantir una festa cívica, respectuosa i intolerant amb les agressions sexistes. Una iniciativa que respon a l’objectiu de “donar visibilitat als comportaments masclistes i a les agressions verbals o físiques per motiu de gènere, identitat o orientació sexual”, diuen des de l’Ajuntament.

Per aquest motiu, com ja és habitual, hi haurà instal·lat un Punt Lila a la zona de pàrquing de Marina Besòs, on avui s’oferirà atenció de les 10 de la nit a les 3 de la matinada i, demà dissabte, fins a les 4. Un espai de referència al qual es podrà dirigir qualsevol persona que pateixi un assetjament o una agressió sexual, o que la vegi. I és que enguany la campanya del consistori no només pretén denunciar i actuar enfront de les violències masclistes, sinó que també busca crear consciència sobre la importància que té que tothom s’impliqui en aquests temes i actuï per evitar les possibles agressions.

De fet, ja fa cinc anys que l’Ajuntament promou aquest tipus de campanyes per sensibilitzar, prevenir i actuar contra el sexisme en espais públics, tenint en compte que l’alcohol i les aglomeracions són algunes de les pretextes de les violències masclistes. Precisament per això al llarg dels dos concerts que esperen tenir més afluència, sobretot de joves, és quan estarà actiu el Punt Lila.

Tot i això, la resta de dies de Festa Major, i també fora de l’horari que ofereix el Punt Lila, qualsevol víctima o testimoni d’agressions o assetjaments sexuals tindrà disponible el telèfon d’atenció contra violències masclistes, o bé el d’emergències.