El portaveu socialista, Albert Sales, intervé en la firma de l’acord per l’entrada del PSC al govern de l’Ajuntament de Tiana. Foto: Ajuntament

Nova crisi de govern a l’Ajuntament de Tiana. El PSC ha decidit trencar el pacte amb ERC i abandonar l’executiu encapçalat per Marta Martorell, tal com ja va fer JxCat el passat març. Aquesta decisió es va prendre aquest dijous en una assemblea extraordinària de l’agrupació local dels socialistes i va comptar amb el vot favorable del 99% dels assistents.

Segons informa l’agrupació en un comunicat, l’assemblea ha marcat un termini “transitori” de dos mesos com a màxim per materialitzar aquesta sortida. “D’aquesta manera es vol facilitar una sortida responsable i ordenada per tal de facilitar la reorganització del cartipàs i el tancament de temes pendents”, assenyalen els socialistes, que apunten que els darrers esdeveniments viscuts al municipi han fet necessari “diferenciar” el model de gestió i de poble respecte als republicans.

Cal recordar que el PSC es va mostrar molt crític amb la sortida de la regidora Marta Guàrdia de JxCat, un moviment que van titllar aleshores de “transfuguisme”, i que va demanar explicacions per l’episodi polèmic on un regidor d’ERC va ser enxampat en plena sessió del Ple demanant “ajuda” a Guàrdia per aprovar un dels punts de l’ordre del dia. Precisament, la manca d’explicacions per part dels republicans seria un el detonant que ha acabat provocant la sortida dels socialistes del govern.