Imatge d’un assemblea extraordinària del PSC de Tiana presidida per la junta gestora el passat setembre. Foto: PSC Tiana

El PSC de Tiana seguirà unes setmanes més sense executiva. L’assemblea de l’agrupació local socialista celebrada dijous de la setmana passada va concloure amb un empat tècnic entre les dues candidatures presentades per agafar el relleu de la junta que gestiona provisionalment la formació des de la dimissió de Xavier Doñate com a primer secretari el desembre del 2020.

Les dues candidatures -encapçalades pel líder del grup municipal, Albert Sales, i per l’exalcalde Ferran Vallespinós, que també compta amb el suport de l’exbatllessa Ester Pujol- van rebre cadascuna exactament disset vots. En l’elecció només es va permetre el vot presencial, un fet significatiu perquè algun dels candidats portava vots delegats que haurien modificat significativament el resultat. Aquest empat impossibilita per ara la conformació d’una nova executiva i torna a deixar el rumb de l’agrupació en mans de la junta gestora a l’espera de la celebració d’una nova assemblea, que podria tenir lloc en un parell de mesos.

En aquest sentit, Vallespinós considera que no s’hauria d’haver celebrat una assemblea on es presentessin dues candidatures i que s’hauria de poder negociar una “via de consens” perquè la llista escollida pugui comptar amb el suport pràcticament unànime de l’agrupació i no es generin més divisions internes en el partit. L’exbatlle creu que s’ha de prioritzar “posar pau” a la secció local, no només per recuperar la militància perduda, sinó també per poder ressituar el partit en la millor casella de sortida de cara a les eleccions municipals del 2023.