El debat organitzat per Restarting Badalona al BCIN. Foto: Aj.

La jornada de debat sobre el futur de Badalona en clau urbanisme i la transformació de l’autopista C-31 celebrada el passat divendres al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) va ser seguida en directe per prop de 200 persones. L’acte organitzat per l’associació Restarting Badalona en col·laboració amb l’Ajuntament de Badalona i la Diputació de Barcelona va posar sobre la taula els diferents reptes i potencialitats de la ciutat, aportant propostes estratègiques que han de permetre al municipi fer un pas endavant i situar-se com un referent metropolità.

El debat -que va estar moderat per la periodista badalonina Lídia Heredia- va comptar amb la participació de tres especialistes en diferents àrees que van abordar temes com els nous usos de les Tres Xemeneies, l’arribada del tramvia al centre de Badalona o la inversió en els polígons de la ciutat. David Martínez, gerent de l’Institut Municipal d’Urbanisme de Barcelona, va posar èmfasi en la importància de la transformació de la C-31 com a taulell de joc central per a la redefinició urbanística de Badalona.

En la mateixa línia, la consultora especialista en transformació digital Ana Miguel Moral veu en el pla urbanístic de les Tres Xemeneies una oportunitat per corregir la bretxa entre barris i per situar el municipi com un referent en el camp de l’energia i sostenibilitat i també considera Can Ruti com un actor protagonista en clau futur. Per la seva banda, l’investigador Ramon Gras va situar com a repte determinant la transformació del polígon per convertir-lo en un districte dedicat a la innovació.